Жълт код за валежи от дъжд, сняг и силен вятър е

...
Жълт код за валежи от дъжд, сняг и силен вятър е
Коментари Харесай

В първия снежен ден - над 60 катастрофи

Жълт код  за превалявания от дъжд, сняг и мощен вятър е разгласен в цялата страна. Републиканските пътища, автомагистралите и високопланинските проходи са отворени за придвижване и са проходими при зимни условия. Близо 400 машини са обработвали пътищата през нощта, оповестиха от АПИ.

Над 60 произшествия са регистрирани в полицията досега , заяви пред БНР контрольор Лъчезар Близнаков от Министерство на вътрешните работи. " Няма бедстващи жители и закъсали коли. Всички пътища са проходими при зимни условия, даже и планинските проходи. Ограничения има само за прохода Троян-Кърнаре, където е неразрешено придвижването на пътни транспортни средства над 12 тона ".

На телефон 112 са подадени сигнали за 42 случая - за независимо аварирали транспортни средства или напуснали платното за придвижване след загуба на надзор.

В София  152 снегопочистващи машини  правят обработки във всички региони. Приоритетно се обработват със соли срещу замръзване улици и булеварди, по които се движи градският превоз, съществени улици в кварталите, както и стръмни сектори и мостове. По-силен е сноговалежът в южните квартали на столицата.

Градският превоз се движи по нормалните си направления  при зимни условия, оповестиха от Столична община. 

От Агенция „ Пътна инфраструктура “ поучават водачите на коли да  тръгват на път с подобаващи гуми и да карат със съобразена с метеорологичните условия скорост
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР